banner113

DİCLE EDAŞ DERİK’TEKİ ONARIMI TAMAMLADI

Derik ilçesinde yaşanan olaylar sırasında hasar gören elektrik şebekesi, Dicle EDAŞ İlçe İşletme Şefliğine bağlı ekipler tarafından kısa sürede onarıldı.

DİCLE EDAŞ DERİK’TEKİ ONARIMI TAMAMLADI
Şebekede yaşanan tahribat yüzünden günlerce karanlıkta kalan 6 mahalleye, onarımın ardından kısa sürede yeniden elektrik enerjisi verildi.

 

YENİDEN OLAYLAR YAŞANINCA…

Derik’te 26 Kasım 2015’te ilan edilen sokağa çıkma yasağı 3 Aralık’ta sona erdirilmişti. Bu süre içerisinde yaşanan çatışmalar yüzünden ilçenin elektrik şebekesi ciddi biçimde zarar görmüş, ilçenin büyük bir bölümü karanlıkta kalmıştı. Ancak Dicle EDAŞ İl Müdürlüğü ve İlçe İşletme Şefliği ekipleri, kısa süre içerisinde zarar gören trafoları yenileri ile değiştirmiş, kopan iletkenleri ve yıkılan direkleri yenilemiş ve ilçeye yeniden elektrik verilmişti. Ancak, 19 Şubat’ta yaşanan olaylar sırasında bazı mahallelerdeki elektrik direkleri ve enerji taşıyan iletkenler yeniden zarar gördü. Bu yüzden Zeytinpınar, Cevizpınar, Bahçelievler, Kale, Dağ ve Küçükpınar mahallerinde elektrik kesintileri yaşandı.

 

6 MAHALLEYE ELEKTRİK VERİLDİ

Olayların sona ermesinin ardından Dicle EDAŞ ekipleri bir kez daha zaman geçirmeden bu mahallelere girdi. İlk tespitlere göre, 2 kilometre uzunluğundaki enerji nakil hattının birçok yerden koptuğu, 80 kadar aydınlatma lambası ve 45 izolatör zarar gördüğü belirlendi. Ekipler, olası tüm tehlikelere rağmen yaptıkları başarılı çalışmalar ile kısa sürede gerekli onarımları yaptı. Yapılan onarımların ardından, yaşanan tahribat yüzünden 19 Şubat’tan sonra yeniden karanlıkta kalan 6 mahallenin tümüne yeniden elektrik enerjisi verildi. Dicle EDAŞ ekiplerinin bu özverili çalışması, ilçe halkı tarafından takdirle karşılandı.​

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2016, 14:02

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER