banner113

Ankara’daki Bombalı Saldırı Derik'te Kesk Bileşenleri Protesto Etti.

Derik ilçesi' nde , Ankara’da Barış mitingine yönelik yapılan bombalı saldırı ve katliam, Kesk bileşenleri tarafından ve yüzlerce yurttaşın katılımıyla düzenlenen bir yürüyüşle protesto edildi.

Ankara’daki Bombalı Saldırı Derik'te Kesk Bileşenleri  Protesto Etti.
Derik ilçesinde, Ankara’da Barış mitingine yönelik yapılan bombalı saldırı  sonucu  97 kişinin yaşamını yitirmesi ile yüzlerce kişinin yaralanması olayını gerçekleştirenleri  kınamak  için düzenlenen bir yürüyüşle  protesto edildi. Eyleme EĞİTİM-SEN İlçe binasında bir araya gelen yüzlerce  vatandaş , buradan Cumhuriyet Meydanı’na kadar ”Savaşa inat,Barış hemen şimdi” ve “Baskılar Bizi Yıldıramaz” sloganlarıyla yürüdü.

BARIŞ İÇİN GELDİK BOMBA İLE KARŞILANDIK

"Barış için geldik bomba ile karşılandık" pankartıyla,çeşitli dövizleri taşıyan grup cumhuriyet meydanında basın açıklaması ve saygı duruşunda bulunuldu.Basın açıklamasını Eğitim -Sen Derik temsilcisi Ulaş Çelik tarafından yapıldı.

      Toplanan grup Eğitim Sen Temsilciliği binası önünde toplanarak  Kale Mahallesi'ndeki  Cumhuriyet Meydanı’ nına  kadar  sloganlarla yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüş ardından basın açıklaması yapıldı.Basın açıklamasını yapan Ulaş Çelik "Savaşa inat ,barış yazan otobüsümüz ambulans olup sabahtan akşama kadar ölü ve yaralımızı taşıdı.İnadına Barış yazan pankartlarımız sedye olup ölü ve yaralılarımızı taşıdı.Barışı haykırmaya gelen doktor ve sağlıkçı  arkadaşlarımız müdahale etti yaralılarımıza.Türkiye'nin başkentinde.Bizler Ankara'da barış istemeye gitmiştik.Türkiye'nin dört bir yanından gelmiştik. Katliamı gerçekleştirenleri  kınıyoruz." diyerek,”Katilleri  18 Mayıs’ta Adana ve Mersin’deki, 5 Haziran’da Diyarbakır’daki, 20 Temmuz’da Suruç’taki patlamalardan tanıyoruz. Bu katliamlarla, diktatörlüğe direnen halkımızın iradesini kırmayı hedefliyorlar. Bu anlamda bizi yıldırmaya ve sindirmeye çalışanlara sesleniyoruz! Asla korkmayacağız, yılmayacağız"dedi.

Daha sonra Ankara'daki saldırı da yaşadıklarını anlatan SES Derik Temsilcisi Gülizar İpek konuştu.İpek "Barış istemeye gitmiştik.Barış Barış hemen şimdi haykırmaya gitmiştik.2 bomba 10 saniye aralıklı patlamaya başladı.Herkes kaçışmaya başladı.Biz alana yaralı varsa yardımcı olmak için bombanın patladığı yere doğru koşmaya başladık.Vahşetle karşılaştık.Kimi kolları,kimi bacakları uçuşuyordu."İmdat, yardım" diye bağırışlar vardı"dedi.

Açıklamanın ardından Ankara da yaşamlarını yitirenlerin anısına 5 dakikalık  oturma eylemi gerçekleştirildi.

Toplanan grup herhangi bir olay meydana gelmeden sessiz bir şekilde dağıldı.

Emrullah Karakaş

Derik

Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2015, 06:22

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER