banner113

Mardin’in Yeni Ara Yüzü İçin Esnafla Bir Araya Gelindi

Artuklu ve Mardin Büyükşehir belediyeleri, “Tarihi Mardin Çarşılarının Restorasyon Projesi” için esnaflarla bir araya geldi.

Mardin’in Yeni Ara Yüzü İçin Esnafla Bir Araya Gelindi

Artuklu Belediyesi ve Mardin Büyükşehir’in ortaklığıyla GAP Bölge İdare Başkanlığı ile Dicle Kalkınma Ajansı’nın (DİKA) finansal desteğiyle yürütülen “Tarihi Mardin Çarşılarının Peyzaj Alanlarının Islahı, Sokak Sağlamlaştırılması ve Restorasyon  Projesi” için esnaflarla toplantı yapıldı. Maridin Otel’de gerçekleştirilen toplantıya Artuklu Belediye Eş Başkanı Sevinç Bozan, Mardin Büyükşehir Belediye Genel Sekreter Yardımcısı Mesut Amak, Kültür Turizm ve Sosyal işler Daire Başkanı Seyfettin Yavuz, Mardin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Gazan ve Hasan Ayar Çarşı esnafı katıldı. Toplantıda konuşan Artuklu Belediye Eş Başkanı Sevinç Bozan, ülkenin çok ciddi bir kriz içerisinde olduğunu belirterek, bu krizin siyasetten kaynaklandığını ve toplumun her kesiminin bundan payını aldığını aktardı. Bozan, herkesin kendi inancı, kimliği, dili ve kültürüyle bu topraklarda var olduğunu ifade ederek, bir an önce barış, refah ve huzur ortamının olması temennisinde olduklarını dile getirdi.

 

 

Bozan, Mardin’in tarihi çarşıları için bir proje hazırladıklarını ve bu projeyi ortak akılla hayata geçirmek istediklerini belirterek, “Sizler ömrünüzü bu kentte geçirdiniz, bu kentin havasını, suyunu, dilini, kültürünü en iyi sizler bilirsiniz. Sizinle bir araya gelmemizin nedeni tarihi çarşılarımızın restorasyonu içindir. Ortak bir fikir oluşturalım, görüş birliğine varalım. Proje siz olmadan olmaz. Projemizin çalışması süresince birlikte olacağız. Projemize katkı sunan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

 

 

Daha sonra konuşan Mimar Fethullah Duyan, projeye ilişkin esnaflara bilgilendirmede bulundu. Yapılan değerlendirmelerin ardından toplantı verilen yemekle sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 02 Haziran 2016, 08:13

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER