banner113

Gürpınar Kızıltepeli Çiftçilerin sorunlarını proğramına taşıdı

Mardinli Çiftçilerin sesini duyurmak için Kızıltepe’ye gelen tanınan sunuculardan İkbal Gürpınar'a çiftçiler ve halk büyük ilgi gösterdi.

Gürpınar Kızıltepeli Çiftçilerin sorunlarını proğramına taşıdı

Kızıltepe Çiftçiler Dernek Başkanı Mikail Erbeyi'nin iletişim kurduğu sunucu Gürpınar, Mardin'in Kızıltepe ilçesine gelerek çiftçi sorunlarının konu edileceği televizyon proğramı için çeşitli roportajlar yaptı. Ünlü tv sunucu İkbal Gürpınar ve ekibi, Kızıltepe Çiftçiler Dernek Başkanı Erbeyi'yi dernek binasında ziyaret  ettikten sonra birlikte program çekimleri için köyleri gezerek çiftçinin sorunlarını dinledi. Mardin ve bölgesinde çeşitli yerler gezerek halkı dinlemek istediğini söyleyen ve  özellikle çiftçi  kadınlarla konuşmak istediğini dile getiren Sunucu Gürpınar Mardin yöresinde çiftçiler ile görüşmek sorunlarını dile getirmek için Kızıltepe’de yaptığı çalışmanın ardından diğer ilçelere hareket etti.


"Nerede Hareket orada bereket isimli programını sunuyorum. Amacımız insanları çiftçiliğe özendirmek. Eskiden olduğu gibi Türkiye’yi kendi kendine yeten ülkeler arasına sokabilmek, dışa bağlı bir ülke olmaktan kurtarabilmek mümkün." diyen Program Sunucusu İkbal Gürpınar, Çünkü toprak verimli un var, yağ var ama  helva yapmayı bilmiyoruz maalesef. Ben istiyorum ki hem teknoloji ile hem de Devletin desteği ile tarım faaliyetleri ve hayvancılık kolaylaşsın. Bir sürü üniversiteli işsiz gelsin Anasının, Babasının, Dedesinin topraklarını yeniden sürsün. Ülke doysun, Dünya doysun ifadelerini kullanan sunucu. Mardin’de yaptığımız bu program ikinci bölüm olacak. Diye konuştu.

Kızıltepe'ye gelen Sunucu İkbal Gürpınar ve ekibini ağırlayan Kızıltepe Çiftçiler Dernek Başkanı Mikail Erbeyi konuyla ilgili yaptığı açıklamada,” Bereket Tv'den gelen ve ''Nerede hareket orada bereket ''adlı programın 2. Bölümünü Kızıltepe’de çekmek için iletişime geçtiğimiz program yapımcısı Buket Sakmanlı, Sunucu İkbal Gürpınar, yönetmen Burak Evli ve Görüntü yönetmeni Engin Eşgi Çiftçiler Derneğimizi ziyaret ettiler. Dernekte yaptığımız röportajda, Başta elektrik ve GAP olmak üzere çiftçi sorunları ve fiyat gibi sıkıntılarımızı dile getirerek kendilerinden Çiftçimizin sesi olmalarını istedik. İkbal Gürpınar ve ekibi ile verimli bir sohbet yaptık. Sohbetin sonunda Çiftçiyi Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ile görüştürmek, randevu alabilmek için ellerinden gelenini yapacaklarına dair söz aldık. Umarım çiftçimizin bu sorunlarını Cumhurbaşkanımıza iletiriz.” Şeklinde konuştu.

 

Haber-Fotoğraf: Diler Erbeyi

Güncelleme Tarihi: 18 Ağustos 2018, 00:53

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER