Artuklu’da Sağlık Taraması Başladı

Artuklu Belediyesi, kırsal mahallelerde ücretsiz sağlık taraması hizmeti vermeye başladı.

Artuklu’da Sağlık Taraması Başladı

Artuklu Belediyesi, ilçe sınırları içerisindeki merkez ve kırsal mahallelerde sağlık taraması eğitimlerine başladı. Belediyenin Proje Birimi Sorumlusu Fidan Karaboğa tarafından organize ettiği sağlık taraması, “Sağlıklı yaşıyorum çünkü bilinçliyim” sloganıyla startını verdi. Gönüllü uzman doktorların kontrolünde başlatılan sağlık taraması eğitimlerinde bulaşıcı hastalıklar ve hijyen alanında yapılan ilk sağlık taraması ilçenin kırsalında bulunan Bereket (Goçekê) Mahallesi’nde yapıldı. İlki yapılan sağlık taramasından sonra her hafta bir mahallede yapılacak olan sağlık taramasıyla binlerce yurttaşın sağlık kontrolünden geçirilmesi ve bilgilendirilmesi hedefleniyor. Ücretsiz olarak sağlık taramasından geçirilen yurttaşların ayağına gelen gezici mobil sağlık taraması hizmetinden memnun oldukları belirtildi.

 

Sağlık taraması projesine yönelik ortak açıklama yapan Artuklu Belediye Eş başkanları Sevinç Bozan ve Emin Irmak, sağlıklı bir gelecek için Artuklu ilçesinin genelinde sağlık taramasına başladıklarını belirterek, “Gönüllü uzman doktorların katkılarıyla başlattığımız sağlık taraması programının ilkini gerçekleştirdik. Her hafta bir mahallede sağlık taraması yapmayı planlıyoruz. Sağlık taramalarımız ücretsiz olarak veriliyor. Sağlık taramalarında hijiyen, bulaşıcı hastalıklar, ağız ve diş sağlığı, meme kanseri taraması ve şeker testi yapılacak. Hizmeti halkımızın ayağına götürüyoruz. Sağlık taramasında birçok yurttaşımız erken teşhis ile kendi sağlığı hakkında bilinçlendirmiş oluyoruz. Önümüzdeki günlerde sağlık taramalarını daha kapsamlı bir şekilde sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

 

Belediyenin başlattığı sağlık taramaları Ramazan ayından hemen sonra periyodik olarak her hafta bir mahallede yapılacak.

Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2016, 16:11

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER