Artuklu Belediyesi Çiçek Kadın Evi’ni Hizmete Açtı

Artuklu Belediyesi’nin kurduğu Çiçek Kadın Evi’nin açılışı törenle gerçekleştirildi.

Artuklu Belediyesi Çiçek Kadın Evi’ni Hizmete Açtı

Çiçek Kadın Evi’nin bünyesinde açılan atölyelerde sabun ve aromatik yağ çalışmaları yapılıyor. Artuklu Belediye'sine bağlı Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdürecek olan Çiçek Kadın Evi'nin açılışı törenle gerçekleştirildi. Artuklu ilçesinin İstasyon Mahallesi’nde gerçekleşen Çiçek Kadın Evi açılışına Artuklu Belediye Eş Başkanı Sevinç Bozan, HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, HDP Mardin İl Eş Başkanları Musa Alkan ve Aysel Erol, Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk, Artuklu Belediye ve Aile Hizmetleri Müdürü Arzu Yıldız, Mardin Büyükşehir Kadın Politikaları Daire Başkanı Mekiye Güzel ve birçok kadın katıldı. Çiçek Kadın Evi’nin açılış kurdelesi kesildikten sonra konuşma yapan Artuklu Belediye Eş Başkanı Sevinç Bozan, kadın emeğinin önemine dikkat çekerek, “Kadın emeğinin görünür kılınması kuşkusuz dünyanın en zor işlerinden biridir. Kadınlar uzun yıllar bununla mücadele ettiler. Kadınların gün içerisinde harcadıkları emek, çalışma zamanları, belirli saatlerle sınırlı değildir. Harcanan emek ile ona sunulan yaşam tarzı arasında bir karşılıklılık bulunmadığı için bu emeğin köle emeğinden farkı yoktur. İşte bizler kadın emeğinin görünmesi, kimliklerini tekrar elde etmeleri için küçük ama önemli bir adım attık. Çiçek Kadın Evimizde kadınlar üretip satışa sunacağı sabun atölyesinde kadın istihdamını sağladık. Sabun atölyesiyle başlayan kadın merkezimiz, unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarını da hayata geçirecek. Burada ürettiklerimizi satışa sunulacak. Kadınların meslek edinmelerini ve istihdam sağlanması için çalışmalar yapılacak. Ürünlerimizi hep birlikte desteklememiz gerekiyor. Önce kendimiz kullanmamız lazım, sonra da başkalarına tanıtım kullanmamız lazım. Bunu sürdürebilir kılarak aile ekonomilerine önemli bir katkı sağlım oluruz” dedi.

 

 

‘Asıl amaç kadın emeğinin görünmesini sağlamak’

 

 

Bozan, asıl amaçlarının kadın emeğinin görünmesini sağlamak olduğunu da sözlerine ekleyerek, “Bizim asıl amacımız kadın emeğinin görülmesini sağlamaktır. Kadınlara pozitif ayrımcılık uygulanmasını istedik. Kadın merkezimiz üretimin yanında aynı zamanda dayanışma merkezi görevini de üstlenecektir. Önümüzdeki süreçte kadın merkezimizi daha da büyüteceğiz” diye konuştu. Açılışta Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk ve HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım da birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından Çiçek Kadın Evi’nin atölyeleri ziyaret edildi.

 

 

Atölyeler kuruldu

 

 

Artuklu Belediyesi’nin açılışın yaptığı Çiçek Kadın Evi’nde sabun ve aromatik yağ atölyesi çalışmaları yapılıyor. Sabun atölyesiyle başlayan kadın evi, doğal bitkiler, sabunlar, aromatik yağlar üretilirken, unutulmaya yüz tutulmuş el sanatlarını hayata tekrar kazandıracak. Kadınlar tarafından atölyede üretilecek olan doğal sabun, aromatik yağlar ve süs sabunları gibi ürünler, satışa sunulacak. Çiçek Kadın Evi’nin bünyesinde açılan sabun atölyesi, kadınların sabunun yapımında kullanan bitkileri toplamasıyla, kadının geçmişten gelen toplayıcı rolü ve misyonunu kazandırmasını sağlayacak bir atölye olma özelliği taşıyor. Çiçek Kadın Evi, birçok kadının meslek edinmesini ve istihdam sağlanması gibi çalışmaları yer alırken, atölyeye gelen çocuklar için ana dilde eğitim verilmesi için kreş de olacak. 

Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2016, 21:38

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER